Søk

Nylig lagt til!
Arne Brimi - Brimis beste

Arne Brimi - Brimis beste

99,00 Kroner

Varenummer: L2526
BokLibris har: På lager
stk.

Presentert av Helge Hagen, forfatter og skribent.

https://www.bokklubben.no/generell-matlaging-og-oppskrifter/brimis-beste-arne-brimi/produkt.do?produktId=1947695

Arne Brimi innehar en unik posisjon blant norske mesterkokker på toppnivå. Det begynner å bli mange av dem, og at de hevder seg internasjonalt gang på gang, har for lengst sluttet å overraske. Men ingen av dem har som Arne Brimi vunnet gjenklang her hjemme.

«Best av alt er at kokkens rundt regnet 200
oppskrifter og metoder er overkommelige
for alle med et snev av interesse.»

I 1987, altså for snart 20 år siden, kom han med sin første bok: "Fra Lom til Lyon". Da hadde han allerede skapt grunnlaget for braksuksess med sitt "Naturens kjøkken" med tilhørende filosofi i flere år. Det var akkurat her han traff blink den gang, og det er på samme måte han fortsatt treffer. Vi trengte en fagperson som med innlevelse og respekt profilerte norske råvarer og tradisjoner. Fortsatt trenger vi det samme, for aldri har påtrykket fra fremmede matkulturer vært større enn i dag.

 

Naturens kjøkken
"Naturens kjøkken skal ta vare på smaken i råvara. Smakane skal byggjast opp med hjelp av det naturen omkring meg gjev", skriver han i forordet i den første boka. I Brimis beste skriver han at "Vi vil alle vera europearar. Skal vi vera det, må vi kjenne og ta vare på vår eigenart og samtidig vera internasjonale. Da er det viktig å ta vare på den særeigne norske smaken." Mer trofasthet mot egen grunnfilosofi skal du lete lenge etter. Men i tillegg til at han har utviklet sin matlaging mot enda større kvalitet og bedre smaker, har en ting skjedd med Arne Brimi i løpet av 20 år. Han er mer enn noensinne ikke bare en utmerket kokk, men også en matfilosof. Dem er det ikke mange av i Norge, og mange kan heller ikke tillate seg å være det. Men Brimi kan, og derfor tåler vi godt å lese at "Snart er mange av råvarene i verda ikkje lenger eksotiske, dei er oppbrukte." Eller "Buljongpulver og dårlig vin avslører seg når dei møter smakssansane."

"Brimis beste vil bli stående
som en milepæl blant matbøker."

Enklere og bedre
En moderne matbok er flotte saker. Så flott at øvelser på eget kjøkken kan virke fjernt og uoppnåelig for en amatør. Bilder av både mat og natur er selvsagt i toppklassen. Bokas delikate formgivning fortjener også å bli nevnt. Men best av alt er at kokkens rundt regnet 200 oppskrifter og metoder er overkommelig for alle med et snev av interesse. I sin leting etter den rette smaken; kanskje det helt opphavelige, er forenklingens matkunst viktigere enn det motsatte for Brimi. Derfor kan vi følge ham gjennom hele spekteret av supper, forretter, fisk, husdyrkjøtt, vilt, fugl, desserter, bakst, sauser og alt det andre. Og ellers kan vi bla, nyte, drømme og planlegge. Kanskje om å lage pølse, for selv om Brimi har sin oppskrift, oppfordrer han likevel: "Eg har laga mi pølse, du må lage di."

Verdt å vente
Brimis beste kunne godt ha kommet ut for mange år siden. At han har hatt tålmodighet så vel kommersielt som faglig, til å vente så lenge som han har gjort, må vi bare ta som et tegn på at han virkelig ønsker å servere det beste fra seg selv og sitt naturens kjøkken.
Brimis beste vil bli stående som en milepæl blant matbøker.

Norges billigste nettbokhandel

100% fornøydgaranti!

Kjøp brukte bøker, spar miljøet