Søk

Nylig lagt til!
Trond Moi & Toralf Bølgen - FISK & VIN

Trond Moi & Toralf Bølgen - FISK & VIN

129,00 Kroner

Varenummer: L574
BokLibris har: På lager
stk.

Trond Moi er en av våre aller beste kokker. Han er også utdannet sommelier, og er en naturbegavet smaksutvikler. Toralf Bølgen er vin- og brennevinsekspert, og en av Norges ledende kapasiteter på gastronomi. Nå har de, med hjelp fra gode
venner, laget den største og mest omfattende fiskekokeboka noen sinne!

"Man blir gal av fersk fisk, og noe av
denne utelukkende positive galskapen
har vi lyst til å formidle videre."
Bølgen&Moi

Himmelsk fra havet
Målet med dette enorme løftet fra fiske-entusiastene er at dette vil kunne bidra til økt interesse for de praktfulle råvarene fra havet. Å steke eller koke et stykke fisk kan være godt, men det er bare begynnelsen. Fiskemåltidet begynner med
råvaren, og fortsetter med ideene og lysten til å gjøre noe nytt, spennende og uprøvd. Og velger man den rette vinen som følge kan det oppstå en symbiose mellom maten og vinen som løfter måltidet opp til en nydelig enhet.

 

Fabelaktige medspillere
Stikkordet ved valg av vin er balanse. Fisk og skalldyr er - så lenge de ikke serveres med fyldige sauser, kryddere og annet kraftig tilbehør - mat med sarte og lette smaksnyanser. Så i de fleste tilfeller vil hvitvin være det klart beste valget til fisk og skalldyr. Men så enkelt er det selvfølgelig ikke alltid. Tilberedning og tilbehør kan være minst like viktig for hva vi skjenker i glasset som hva slags fisk retten er laget av. Pedagogisk - og ikke minst underholdende - forteller Toralf Bølgen hva som ligger til grunn når han velger følge til Trond Mois godsaker fra havet. Og Bølgens hovedregel er at under forutsetning av at hovedråvaren tåler det, er det summen av alle elementene som avgjør vinvalget.

"velger man den rette vinen som følge kan
det oppstå en symbiose mellom maten og
vinen som løfter måltidet opp til en nydelig enhet"

Fisk & vin er en nærmest uslåelig fiskematbok som vil bli bibelen når det gjelder fisk og skalldyr. Omfanget er imponerende. Om du har kjøpt fisken eller trukket den opp selv, kan du slå opp på det du har for hånden og finne en oppskrift. Bruker du Fisk & vin er du garantert nye opplevelser. Ristet sei er godt nok i seg selv, men med chablis-sjy og frisk grønn pepper er det plutselig fest. Mange av oss har vokst opp med kokt torsk med lever og rogn - men hvordan lager vi det? Og hva drikker vi egentlig til - rødvin eller hvitvin? Kanskje har du lyst på en liten vri på lørdags-pizzaen? Bølgen og Moi foreslår en Blåskjellpizza ledsaget av en lett, tørr og hvit italiener.

«Fisk & vin er en nærmest uslåelig
fiskematbok som vil bli bibelen når det
gjelder fisk og skalldyr»

Trond Moi presenterer 200 uimotståelige oppskrifter, mens Toralf Bølgen deler av sin vinkunnskap, og gir deg råd om hvilke viner som passer sammen med råvarene og tilbehøret du har valgt. Oppskriftsutvalget dekker kjent og mindre kjent fisk og sjømat. Her er tradisjonelle retter så vel som internasjonale og eksotiske. Her er barbecuefisk, paella, sushi og tunfisktartar. Det er oppskrifter for rød fisk, flatfisk, skjell og rogn. Her er krafter, sauser og dipper. Her er fisk for tykke og tynne, fiskefrelste og folk som ikke ante at de likte fisk en gang! Dersom du nå har fått lyst til å invitere noen gode venner på en skikkelig helaftens fiskemiddag, så finnes det selvfølgelig en festmeny her også.

Denne boka har faktisk alt!

https://www.bokklubben.no/boeker/fisk-og-vin-trond-moi/produkt.do?produktId=1917295

Norges billigste nettbokhandel

100% fornøydgaranti!

Kjøp brukte bøker, spar miljøet