Innbundet
Boken er lest, men helt fin
Navnetrekk
Språk: Norsk
Vekt: 0,549
Sider: 176
Trykket i: 2001
Illustrert: Ja

Vår registrering
Oppdatert: 30.04.2024
Internkode: HAA

Lesja bondekvinnelag har som utgangspunkt for boka ønska å ta vare på matkulturen og mattradisjonen som finnes i Lesja og Gudbrandsdalen. Boka er såleis ikkje berre ei tradisjonell kokebok, men har kulturhistorisk stoff om utnytting av dei naturlege råstoffa - korn, mjølk, kjøtt, fisk og grønnsaker, korleis dei vart nytta og kva for reiskap dei hadde. Både i stoff og oppskrifter er det lagt vekt på å bruke gamle dialektord og uttrykk. Boka tek særleg for seg perioden 1850-1950. Boka har omlag 200 oppskrifter og er illustrert om lag 90 bileter. Har oppskriftsregister og litteraturliste.