Åsne Seierstad - To søstre

99,00 Kroner

Klarna
Varenummer: FOD1000B9354
Klar for sending: På lager
stk.

Søk på forfatter
Innbundet
Boken er lest, men helt fin
Smussomslag har naturlige bruksmerker
Språk: Norsk
Sider: 490
Illustrert: Kart
Denne utgaven er trykket i 2016
Vår registrering
Oppdatert:
09.10.24
Internkode:
EES99

PRESENTERT AV ERLEND SØRSKAAR, REDAKTØR

Åsne Seierstad har høstet enorm anerkjennelse både hjemme i Norge og internasjonalt for sine beretninger fra konfliktsoner i blant annet Afghanistan og Irak. Både som forfatter og journalist har hun oppsøkt internasjonale konflikter og skildret hendelser med sin helt unike stil. Med Bokhandleren i Kabul skapte hun store bølger og lå på bestselgerlistene i USA i nesten et år. I sin forrige bok, En av oss, tok hun for seg den norske virkeligheten og viste oss at hennes journalistiske metode kan avdekke og gi innsikt i vonde ting også her hjemme. The New York Times kåret boka til en av de beste utgivelsene i 2015. 

Med To søstre gir hun oss en rystende historie om hvordan to skoleflinke, opplyste og velintegrerte søstre gradvis radikaliseres for så plutselig å reise fra familie og venner i Norge til konfliktfylte Syria. 

Fra Kolsås til kalifatet
En skole i Bærum, en skole som de fleste andre her i landet. Skoleklassene er i all hovedsak helnorske, med noen innslag av elever med en annen etnisk bakgrunn. De to somalisk-norske jentene Ayan og Leila er opplyste og velintegrerte og bidrar svært godt faglig på skolen. To jenter kom til landet med familien sin som små, og har glidd inn i den norske modellen - tilsynelatende er det en suksesshistorie. Jentene finner sammen med andre venninner, diskuterer likheter og ulikheter i hverandres tro. De går på fester sammen, de tester grenser sammen, de går fra tretten til fjorten til femten sammen. En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden får foreldrene sjokkmeldingen: Døtrene er på vei til IS-kalifatet i Syria. Hvordan kunne det skje?

 

Produktets tagger

Billigere bøker og porto!

Mine tagger